Echtscheiding en Pensioen

Pensioen vormt bij de scheiding veelal het grootste vermogensbestanddeel dat verdeeld moet worden. Het is daarom van belang partijen goed te informeren over de mogelijkheden die er zijn en inzicht te geven in de gevolgen daarvan, want een foute keuze heeft grote financiële gevolgen en is meestal niet meer terug te draaien. Bovendien kan pensioen juist de sleutel zijn om financiele problemen op te lossen die bij een scheiding kunnen ontstaan.
Verder is van belang ook de financiele risico's  te onderkennen als één van de ex-partners na de scheiding komt te overlijden, en indien nodig dat risico af te dekken.
 

Loopt u als advocaaat, mediator of (ex)partner tegen specifieke vragen aan die betrekking hebben op scheiding en pensioen (of scheiding en levensverzekeringen), dan kunt u uitstekend bij Van Os Pensioen Consultancy terecht. Maar dat kan ook voor algemene vragen of een presentatie om uw kennis te verbreden of te verdiepen.
Een belangrijke reden dat men juist voor mij kiest, is dat ik naast pensioendeskundige en actuaris, ook een opleiding mediation en financieel echtscheidingsdeskundige heb gevolgd. Daardoor kan ik de problematiek in een breder financieel kader plaatsen en heb bovendien ervaring met diverse vormen van conflictbehandeling.
 


 

The winner takes it all: ABBA

De helft van mij: Bastiaan Ragas en Angela Groothuizen 

Er zijn levens die je niet leeft, levens waarvoor je niet hebt gekozen, maar die ooit net zo reëel waren als het bestaan dat je wel hebt opgebouwd. Het is niet erg om dat te weten. Wel erg is het als je ernaar gaat verlangen omdat je denkt dat daarin het echte geluk en de werkelijke bevrediging verborgen lagen, en niet in het leven waarvoor je ooit hebt gekozen.
Citaat van Klaas Bond uit zijn boek: Veroordeel me
.