Echtscheiding en Pensioen

Bij het scheidingsproces spelen drie onderdelen een belangrijke rol, te weten:

  • sociaal-emotionele aspecten 
  • procedureel-juridische aspecten
  • fiscale en financiële aspecten 


Pensioen maakt onderdeel uit van de fiscale en financiële aspecten en vormt in de meeste gevallen het grootste vermogensbestanddeel dat verdeeld moet worden.
Het is daarom van belang partijen goed te informeren over de mogelijkheden die er zijn en inzicht te geven in de gevolgen daarvan. Want een foute keuze heeft grote financiële gevolgen en is meestal niet meer teug te draaien.
 

Loopt u als advocaat, mediator of (ex-)partner tijdens of na de scheiding tegen problemen aan die betrekking hebben op pensioen (of levensverzekeringen), dan bent u bij mij aan het juiste adres. 

Een belangrijke reden dat men juist voor mij kiest, is dat ik naast pensioendeskundige en actuaris, ook een opleiding mediation en financieel echtscheidingsdeskundige particulieren heb gevolgd. Daardoor kan ik de problematiek in een breder financieel kader plaatsen en heb bovendien ervaring met diverse vormen van conflictbehandeling.   

The winner takes it all: ABBA

De helft van mij: Bastiaan Ragas en Angela Groothuizen 

Er zijn levens die je niet leeft, levens waarvoor je niet hebt gekozen, maar die ooit net zo reëel waren als het bestaan dat je wel hebt opgebouwd. Het is niet erg om dat te weten. Wel erg is het als je ernaar gaat verlangen omdat je denkt dat daarin het echte geluk en de werkelijke bevrediging verborgen lagen, en niet in het leven waarvoor je ooit hebt gekozen.
Citaat van Klaas Bond uit zijn boek: Veroordeel me
.