Home

Aug 23, 2018

Een fijne baan en muziek


Posted by: Ron van Os

 

Door de vergrijzing moeten we tegenwoordig allemaal langer doorwerken. De AOW-leeftijd ligt inmiddels op 66 jaar en zoals het er nu uitziet in 2022 op 67 jaar en 3 maanden. Daarna zal de AOW-leeftijd – die gekoppeld is aan de gemiddelde levensverwachting - verder oplopen.

Om zolang te kunnen doorwerken, is het in ieder geval van belang dat je geestelijk en lichamelijk in goed conditie blijft verkeren. Maar uit onderzoek blijkt dat plezier hebben in het werk zeker zo belangrijk is.

Toen ik dit las, moest ik plotseling denken aan de plaat “Is dit mijn leven?” van Dick Rienstra. Als iemand een baan had waarin hij geen genoegdoening vond, dan was het wel de persoon waarover Rienstra ergens midden jaren zeventig in dit nummer zong. Alleen doordat indertijd het gezin nog de hoeksteen van de samenleving vormde, bleef deze persoon het volhouden. Bovendien hoefde hij maar door tot 65 jaar met uitzicht op VUT.

Luister en huiver gedurende 2 minuten en 32 seconden door op de onderstaande link te klikken.

https://www.youtube.com/watch?v=7e0t-2T-hII